10 zastarašujućih fotografija o duhovima

Bizarne fotografije o duhovima, tajanstveni obrisi ili je to sve samo slučajnost? Ako dosad niste vjerovali u duhove, možda se sada predomislite!

 

  1. Portret “The Brown Lady”:

Možda najpoznatija i zaista zastrašujuća slika duha za koju ni dan danas nije utvrđeno je li istinita ili lažna. Smatra se da je na slici Dorothy Townshend, supruga Charlesa Townheada. Bilo je glasina da njihov brak nije bio savršen. Iako je po zapisima ona umrla i pokopana 1726. godine, sumnja se da je sprovod bio lažan i da je Charles zaključao svoju ženu u udaljenom dijelu kuće, sve do njene smrti mnogo godina kasnije.Zato se i vezala za poznati Britanski dvorac gdje ju je snašla strašna sudbina. Zastrašujuća fotografija snimljena je u rujnu 1936. godine kada su slikali dvorac za jedan časopis. Dočekalo ih je veliko iznenađenje kada su izradili sliku.

Portret Brown Lady

  1. Djevojčica na terasi zapaljene kuće:

Slika je snimljena 19. studenog 1995. godine također u Velikoj Britaniji za vrijeme gašenja požara kada je gradska kuća izgorjela do temelja. Godine 1677. povijesni zapisi nam govore da je vatra uništila mnoge od starih gradskih drvenih kuća. Mlada djevojka po imenu Jane Churm, legende kažu, slučajno je zapalila krov svijećom. Mnogi vjeruju da joj duh opsjeda taj prostor. Zanimljivo je kako je duhovni svijet trajan, a istovremeno i strašan.

djevojčica na terasi zapaljene kuće

  1. Vojnik i nakon smrti ostaje vojnik:

Ova fotografija je snimljena 1919. godine, ali je 1975. pokazana javnosti. Uzrok tome je vjerovatno zato što je zastrašujuća. Na slici u gornjem redu iza 4. osobe možemo vidjeti lice duha. On je britanski Royal Air Force časnik koji je umro 2 dana prije slikanja. Svi vojnici su služili na brodu HMS Deadalus.

duh vojnika

  1. Poznata kuća duhova – DJECE:

Oni koje vole horror filmove sigurno su čuli priču o zastrašujućem duhu djeteta u kući po imenu Amityville. Slika prikazuje nezemaljskog dječaka kojeg gotovo možemo osjetiti da ne pripada tamo. Jednostavno je iz nekog razloga strašan. Nažalost i pozadinska priča je i ovdje strašna, naime dječaka na fotografiji su ubili sa zajedno s ostalih 5 članova obitelji. Od tada je kuća nepodnošljiva zbog duhova za sve nove stanare.

 kuća duhova - DJECE

  1. Ljubavni trokut ili nepozvani gost?:

Slika je snimljena nakon jednog vjenčanja u Alabami 1942. godine. Slika je toliko zastrašujuća da su autentičnost u više navrata pokušali demantirati, ali se vlasnik kune da je slika vjerodostojna.

nepozvani gost

  1. Dodir sa zagrobnim životom:

Ako dosad niste vjerovali u duhove, sjednite jer će Vas ova slika koja je napravljena 2000. godine na Filipinima natjerati na razmišljanje. Nažalost i mi savjetnici često imamo iskustva s viđenjem duhova oko naših klijenata, ali jako je teško tako očito uhvatiti zagrobna bića. Nadamo se da je mladu damu duh napustio od tada.

dodir sa zagrobnim životo

  1. I smrt rezervira sobu:

Slika prikazuje Hotel u Rumunjskoj izgrađen prije 150 godina. Ako detaljno pogledamo sliku, vidjet ćemo oblik duha. Svjedoci tvrde da se oko zgrade često pojavljuje silueta dame u bijelom. Po pričama stražara, ona čuva blago koje se nalazi ispod hotela.

smrt rezervira sobu

  1. Duh sa stubišta:

Velečasni Ralph Hardy došao je kao turist u Greenwich gdje je posjetio Nacionalni Muzej Maritima. Kada je izradio fotografiju spiralnog stubišta, primjetio je prisutnost duhovnog svijeta. Ovaj strašni prizor nije bilo nimalo ugodno iznenađenje!

duh sa stubišta

  1. Duh s groblja:

Ova fotografija je jadnako slavna i autentična kao i ona s kojom smo započeli popis. Napravljena je 1996. godine u Arizoni u crno-bijeloj tehnici u odjeći Divljeg zapada. Na slici se nalazi Terry Ike Clanton, a njegov prijatelj ga je slikao. Clanton je u srodstvu sa ozloglašenom bandom koja se sukobila s legendarnim Wyatt Earpom. Na groblju su uglavnom pokopani oni koji nisu poštivali zakon.

duh s groblja

  1. Lica u vodi:

Zadnja slika ne samo da je zastrašujuća, nego je i mistična. Na more se često gleda kao na prijelaz s ovog svijeta na drugi. Dva mornara, članovi posade broda SS Watertown se mogu vidjeti na slici, a koji su na brodu umrli od posljedica trovanja. Njihova tijela su bačena u more. Mnogi su vidjeli njihova lica na otvorenom moru i te je glasine pokušao kapetan pripisati sebi da postane slavan.

duh