Astronomija i Astrologija: Jačanje Sunca

Astronomija i Astrologija: Jačanje Sunca. Nedavno je započeo 25. Sunčev ciklus. U prosincu 2019. godine došlo je do solarnog minimuma, čime je zapravo počeo novi ciklus.

 

NASA objasnila što to znači

 

Kako bi ustanovili je li uistinu došlo do nove faze u Sunčevom ciklusu, znanstvenici su promatrali njegove pjege, tamne mrlje na Suncu koje su povezane s njegovom aktivnošću.

Sunce je proteklih devet mjeseci pojačalo aktivnost izlazeći iz razdoblja minimalne aktivnosti.

Sljedeće će razdoblje biti obilježeno većim brojem erupcija i pjega. No, ne predviđa se jak ciklus, nego blag kao i prošli. Njegov će najaktivniji period biti između studenog 2024. i ožujka 2026. godine.

Događaji na površini Sunca utječu i na naš planet. Naime, prema, znanstvenicima, u fazama visoke aktivnosti nasilni bljeskovi čestica i radijacije sa Sunca mogu se osjetiti i na Zemlji.

Dodaju kako u najgorim slučajevima to može izazvati tehničke poteškoće, kvar satelita. A ugroženi mogu biti i astronauti.

Proučavanje i predviđanje solarnih ciklusa nije lako jer ponašanje naše zvijezde karakterizira neobična međuigra pouzdanosti i hirovitosti, dodaju.

 

Imate važno pitanje za ljubav, a niste u mogućnosti razgovarati sada? Pošaljite SMS poruku! Pošaljite ključnu riječ LJUBAV, Vaše ime, datum i godinu rođenja na 647 444 (6,20 kn/sms), kako biste dobili pomoć najboljeg stručnjaka!

Gordana 311

 

 

Astronomija i Astrologija: Misterija Solarnih ciklusa i efekti Sunčevih pjega na Zemlji

 

Pored oštećenja osjetljivih uređaja za komunikaciju, ono što se događa na površini Sunca, izaziva vrlo zanimljive efekte i na ljudima. To dovodi do određenih događanja na Zemlji.

Istraživanje na tu temu napravio je ruski znanstvenik profesor Astronomije i fizičar, Aleksandar Čiževski.

Kako solarna aktivnost utječe na život pojedinca i oblikuje povijest? On je uočio da su posebno velike i teške vojne bitke i okršaji redovito popraćene povećanom sunčevom aktivnošću sunčevih pjega. Kako bi provjerio svoju hipotezu – da ciklus sunčevih pjega utječe na ljude i njihove aktivnosti – konstruirao je Indeks  masovne ljudske pobuđenosti (Index of Mass Human Excitability) koji je obuhvatio period ljudske povijesti od 500 g.p.n.e. do 1922. godine. Pritom je obuhvatio i povijest 72 države tijekom tog razdoblja. Uzeo je u obzir ratove, pobune, migracije, što je uključivalo velik broj ljudi.

Rezultat istraživanja kako su se najvažniji događaji zbivali uvijek tijekom 5 godina najjače solarne aktivnosti je 80%.

 

Astrološko tumačenje solarne aktivnosti 

 

U astrologiji, aktivnost Sunca povezana je sa ujedinjenjem suprotnosti, povećanom aktivnošću, spajanje sa vlastitom svijesti, voljom i hrabrošću.

Naime, period sunčevih pjega zahtijeva aktivnost jer pobuđuje Sunce. Prema astrologiji, to je period testiranja vlastite snage, buđenje, potreba sa samospoznajom. Za pokazivanje hrabrosti i svojih stavova i mišljenja.

Kako se Sunce u astrologiji povezuje i za sve ono što je na centralnoj poziciji, to može uključivati ljude koji su na glavnim pozicijama vlasti. No prije svega, ovo razdoblje je poziv da čovjek maksimalno pokaže i iskoristi sve svoje potencijale.

Tako ovaj period za neke ljude može biti uspješno i konstruktivno razdoblje, dok kod većine može zahtijevati dramatične promjene.

Drugim riječima, ovo je period stvaranja nečeg novog. Iza svakog solarnog vjetra nastaje novi period čija kvaliteta ovisi od onoga što se učini u periodu tog solarnog vjetra.

 

Sanjarica

 

 

Astronomsko praćenje Solarnih ciklusa

 

Solarni ciklusi astronomski su se počeli pratiti 1750. godine, a prvi ciklus je zabilježen 1760. godine i on se naziva Solarni ciklus 1. Ako se prate Solarni ciklusi, može se vidjeti da je svaki povezan sa nekim važnim događajem. Tako se za vrijeme 23. ciklusa, 11. rujna 2001., dogodio napad u Americi koji je pokrenuo borbu protiv terorizma i to je novi trend u čitavom svijetu.

Čiževski je, naime, zapazio kako u zavisnosti od onog što se dogodi u trenutku kada su solarne pjege najizraženije, kakve reakcije to ima na kolektivnu svijest – takav trend nastaje u narednih 11 godina i po tom trendu se sve zbiva. S obzirom da je 24. solarni ciklus trajao od 2012-2014., a mi se nalazimo u 25. ciklusu, do 2023., 2024, također očekujemo da će se dogoditi nova promjena.

Pročitajte još:

Tibetanska knjiga smrti – Drevni zapisi o životu nakon smrti!

Predviđanje Baba Vange za 2021. godinu!