Jupiter i Saturn imat će najbliži susret nakon gotovo 400 godina

Velika konjunkcija Jupitera i Saturna. Neobično je što će se baš u vrijeme Božića, kad se slavi rođenje Sina kojeg je Otac poslao na Zemlju u veoma rijetkoj poziciji naći Otac i Sin na liniji – Saturn i Jupiter. U rimskoj mitologiji, Saturn i Jupiter također su bogovi i također su – otac i sin…  Jupiter i Saturn imat će najbliži susret nakon gotovo 400 godina upravo na solsticij 21. prosinca.

 

 

Velika konjunkcija Jupitera i Saturna: Zvjezdana najava Božića

 

Astronomi koriste riječ konjunkcija za opisivanje susreta planeta i drugih objekata na kupoli našeg neba. Velika povezanost savršen je izraz koji opisuje susrete dva najveća svijeta u našem Sunčevom sustavu: moćnog Jupitera i slavnog prstenastog Saturna.

Dolazeća velika konjunkcija Jupitera i Saturna odigrat će se upravo na zimski solsticij 21. prosinca 2020. Konjukcije Jupiter-Saturn događaju se svakih 20 godina; posljednji je bio 2000. godine. Ali te veze nisu sve jednake. Velika sprega Jupitera i Saturna 2020. godine bit će najbliža od 1623. godine, a najbliža vidljiva od 1226. godine! 21. prosinca Jupiter i Saturn bit će udaljeni samo 0,1 stupanj. Neki kažu da će taj par tog datuma izgledati poput velike zvijezde. Hoće li se zaista odigrati takva pojava na nebu? Ne preostaje nam ništa drugo nego da čekamo i svjedočimo toj privlačnosti koja širi um.

 

Zimski solsticij međusobno je povezan s velikom konjunkcijom 

 

Neki dijelovi Zemljine sjeverne hemisfere već tjednima osjećaju prohladno vrijeme, ali službeni početak zime događa se na solsticij. To je točka kada je dan najkraći na jednoj hemisferi, a kada je dan najdulji na drugoj hemisferi. 21. prosinca ljetni je solsticij za južnu polovicu planeta Zemlje.

Ove godine zimski solsticij međusobno je povezan s velikom konjunkcijom koju su neki okarakterizirali kao zvjezdanu najavu Božića, s obzirom da se ova pojava odigrava u vrijeme Božića.

Konjunkcija se događa kada se planeti na nebu čine nevjerojatno blizu jedni drugima jer se poravnaju sa Zemljom u svojim orbitama. Tijekom prva tri tjedna prosinca, Saturn i Jupiter mogu se vidjeti u blizini jugozapadnog horizonta nakon zalaska sunca.

Imate važno pitanje, a niste u mogućnosti razgovarati sada? Pošaljite SMS poruku! Pošaljite ključnu riječ vezano uz područje koje Vas zanima: LJUBAV, KARIJERA, POSAO ILI FINANCIJE, Vaše ime, datum i godinu rođenja na 647 444 (6,20 kn/sms), kako biste dobili pomoć najboljeg stručnjaka! Ukoliko se ne nalazite u Hrvatskoj, a potrebna Vam je pomoć, javite nam se na našu FB stranicu – Astrosavjetnik, kako biste dobili brze upute kako nas možete kontaktirati – kliknite OVDJE!

 

 

Kad se ove dvije planete konvergiraju 21. prosinca, bit će najbliže jedni drugima na noćnom nebu od 1623. godine. Ali ta povezanost nije bila vidljiva promatračima neba na većem dijelu Zemlje zbog svog položaja na noćnom nebu. Posljednji put događaj je bio vidljiv većini 1226. godine.

Ovaj rijetki događaj poseban je zbog toga koliko će planeti biti sjajni i koliko će se približiti jedni drugima na nebu.

 

Velika konjukcija Jupitera i Saturna: početak doba Vodenjaka

 

Jeste li čuli za doba Vodenjaka? Postoji mnogo tumačenja o tome što zapravo doba Vodenjaka označava, no brojni astrolozi tvrde da je riječ o rijetkom poravnavanju Jupitera i Saturna. Ove godine događa se velika konjunkcija Jupitera i Saturna upravo u znaku Vodenjaka 21. prosinca 2020. Ovo je prvi put nakon 400 godina da ćemo svjedočiti ovoj posebnoj nebeskoj pojavi.

Jupiter i Saturn dva su najveća planeta u Sunčevom sustavu. Predstavljaju stroge granice i širinu horizonta. Saturn će ove godine, prvi put nakon mnogo desetljeća, 17. prosinca ući u znak Vodenjaka. Jupiter će mu se pridružiti dva dana poslije. 21. prosinca oblikovat će veliku konjunkciju. Velike se konjunkcije događaju svakih dvadesetak godina. Posljednji put to se zbilo godine 2000. Međutim, prvi put nakon 400 godina ova se dva svemirska diva sastaju u inovativnom, otvorenom, zračnom znaku Vodenjaka. Njihova će veza potaknuti odbacivanje autoriteta, nekonvencionalan način razmišljanja i stvaranje svjetlije slike budućnosti.

 

Velika konjunkcija potaknut će nove ciljeve

 

Kako zračni znakovi predstavljaju intelekt i ideje, u ovom slučaju izdvaja se Vodenjak koji je znak inovacije, tehnologije i revolucije. Iako će velika konjunkcija biti jakog intenziteta, neće utjecati na Vodenjakove misli o tome kako da poboljšaju svoj rast u inovativne svrhe. Hladnije vrijeme i svježiji zrak bi nam mogli pružiti potrebnu nadu za bolju budućnost. Drugim riječima, velika konjunkcija potaknut će nove ciljeve i dostignuća, kako u tehnologiji, tako i u medicini. Također ćemo svjedočiti više humanitarnih akcija, upravo iz razloga jer je Vodenjak i znak humanosti.

Sanjarica

Velika konjunkcija Jupitera i Saturna i njihova uloga

 

S gledišta astrologije, Jupiter je velikodušan planet koji je povezan sa zdravljem, bogatstvom i dobrom zabavom, a Saturn se zauzima za strogu odgovornost i postavljanje granica. Svako od tih područja korisno je i donosi dobrobit. No, kad Saturn i Jupiter moraju surađivati, zbog sukoba između opuštanja i oštrih mjera dolazi do sukoba oko načina vladanja. Iz tog sukoba proizlazi nužni trenutak u kojem se odnosi nepovratno mijenjaju bez obzira na to jesmo li mi spremni ili nismo. U tom kulturološkom trenutku politika se okreće napretku: pri tome treba biti oprezan jer se razni smjerovi mogu nazvati naprednima. Svakako je važno primijetiti da se mijenjaju osnove na kojima se temelji nadzor: takoreći, to je smjena straže i postavljaju se novi stražari naših vrednota.

 

Velika konjunkcija događa se u Vodenjaku

 

Velika konjunkcija Jupitera i Saturna događa se na 0 stupnjeva u znaku Vodenjaka, što označava potpuno novi početak. Drugim riječima, krećemo od nule i trebamo preispitati svoj pristup društvu i slobodi i ono što za nas znači briga za opće dobro.

Prednost je još ta što se to događa tijekom zimskog solsticija na sjevernoj hemisferi. Kad su dva diva usklađena tijekom zimskog solsticija, učinci oba planeta se pojačavaju, i to je savršen trenutak za planiranje onoga što što želimo postići i pokazati u sljedećoj, 2021. godini.

Svakako, zapitajte se također što trebate još u ovoj godini ostaviti iza sebe i što zaista želite nastaviti provoditi i dalje.

Ovo je vrijeme kada se mogu dogoditi veliki pomaci u našem životu. Ako ste zbunjeni oko toga kako ići naprijed, zatražite osobnu astrološku analizu! U našem Astro centru Vas čeka savjetnica Gordana na kodu 311 i savjetnik Damir na kodu 217, 064/ 600 – 076, fix: 6, 99kn/min, mob: 8, 41kn/min., koji su vrsni astrolozi i koji će Vam pomoći stručnim savjetima!

UPRAVO SE ČITA:

Šarm pun hrabrosti: kako cilja žena Strijelac

Boris Dominiković: Vlaška magija za ljubav!

Besplatna magija povodom Sv. Nikole

Veliki godišnji horoskop za 2021. – saznajte što Vam donose zvijezde!