Mjesečeva dijeta: Gubitak kilograma prema mjesečevim fazama!

Mjesečeva dijeta je trend koji uključuje upotrebu lunarnog kalendara. Usklađivanjem dana mladog Mjeseca s nedostatkom čvrste hrane i nekoliko drugih prijedloga tijekom svakog od mjesečevih ciklusa, vjeruje se da povećava sposobnost pojedinca da brzo izgubi kilograme.

Povijest govori o učinku koji Mjesec može imati na živa bića. Oceanske struje povlače se u smjerovima koji diktiraju gravitacijski potez Mjeseca. Ženin mjesečni ciklus teče paralelno s mjesečevim vremenom. 

Neki vjeruju da puni Mjesec može evocirati agresivno ponašanje ili uzrokovati opasnost. Drugi vjeruju da Mjesec posjeduje tajne duhovne moći. Zagovornici mjesečeve prehrane vjeruju da bi Mjesečeva misteriozna priroda također mogla biti ključ gubitka kilograma i detoksikacije.

Astro Savjetnik Gordana

Mjesečeva dijeta i mjesečeve faze:

 

  • Puni Mjesec
  • Opadajući Mjesec
  • Rastući Mjesec
  • Mladi Mjesec

 

Puni Mjesec

Prema Weight Loss Unit.com, najbolje vrijeme za početak mjesečeve prehrane je 2 do 3 dana prije punog Mjeseca. Kada slijedite Mjesečevu dijetu, na dan punog Mjeseca dobili ste upute da jedete manje nego inače i da uopće ne jedete nakon 18 sati. 

Ako se odlučite za post na puni Mjesec, to je dobro za gubitak težine. Jer je žudnja za nezdravim tvarima vrhunac u ovo vrijeme. Piće, puno vode i različitih hranjivih sokova dat će tijelu dodatnu energiju koju ono želi. 

Međutim, konzumiranje alkohola ili mlijeka zabranjeno je bilo kojeg dana mjesečeve prehrane.

 

Opadajući Mjesec

 

Nakon dvotjednog perioda kako Mjesec opada slijedi puni Mjesec. Svjetlost s Mjeseca se smanjuje na noćnom nebu, a za taj period se kaže da potiče detoksikaciju i uklanjanje viška vode iz tijela. 

Prema mjesečevoj dijeti, trebate piti 8 čaša vode svaki dan tijekom razdoblja slabljenja Mjeseca. Također, savjetuje se upotreba zdrave čvrste hrane prilikom praćenja mjesečeve prehrane.

 

Rastući Mjesec

 

U fazi rasta Mjeseca, žudnja za hranom raste, a ovo je možda vrijeme u kojem će se testirati samodisciplina. Jesti poslije 18 sati, tijekom faze rasta Mjeseca je zabranjeno jer neki vjeruju da tijelo tijekom ovog razdoblja stvara svoje rezerve energije. 

Iako se tijekom ove faze Mjeseca ne zahtijeva post, preporučuje se jesti manje nego inače. Preporučuje se piti dodatne količine tekućine između 3 i 17 sati, kako bi se tijelo osjećalo sito u večernjim satima na Mjesečevoj dijeti.

 

Mladi Mjesec

 

Za vrijeme mladog Mjeseca, svjetlost Mjeseca je blokirana, zbog čega Mjesec postaje teško vidljiv na noćnom nebu. Prema mjesečevoj dijeti, osoba ne smije jesti hranu tokom cijelog dana mladog Mjeseca. 

Tog dana se preporučuje piti tekućinu poput čiste vode i voćnih sokova kako bi se tijelo oslobodilo nezdravih tvari. Međutim, treba napomenuti da nijedan napitak ne smije sadržavati dodani šećer ili sol. 

Preporučuje se piti biljne čajeve koji imaju detoksikacijska svojstva, kao što su kadulja i maslačak, za jačanje metabolizma.

 

Mjesečeva dijeta i rezultati

 

Nedostatak znanstvenih dokaza o učinku koji Mjesec ima na gubitak težine i apetit. No, holistički praktikant dr. Andrew Weil preporučuje holistički lijek barem jedan dan svakog mjeseca za detoksikaciju tijela i poboljšanje probavnog i imunološkog sustava.

Svi smo stvorenja prirode: baš kao što se Mjesec smanjuje i raste, tako i naša tijela prolaze kroz iste cikluse. Dok Mjesec raste, naša tijela akumuliraju energiju i vitalne hranjive tvari. Kako Mjesec opada, naša tijela prelaze u fazu eliminacije, oslobađajući se toksina. 

Obraćanje pozornosti na mjesečeve faze i prilagođavanje prehrambenog ponašanja u skladu s tim podržava prirodni ritam našeg tijela. Također jača naš organizam i povećava našu sposobnost sagorijevanja masti i oslobađanja toksina.

 

U našem Astro centru također možete zatražiti savjet kako slijediti mjesečevu dijetu i mjesečeve mijene, stoga nazovite savjetnika Damira na kodu 217 i savjetnicu Viktoriju na kodu 921, 064/ 600 – 076, fix: 6, 99kn/min, mob: 8, 41kn/min., koji će Vam rado pomoći!