Najmagičniji recept tjedna – Pravi recept za uštipke!

Odabrali smo najbolji recept. Zvijezda tjedna koja je također zvijezda ljeta – uštipci.

Došao je kraj ljeta i sezona uštipaka. Tu i tamo, na nekim festivalima i događajima se može dobiti omiljeno “ retro “ jelo, ali uskoro ćemo morati duže čekati jednu ugodnu ljetnu večer kako bismo osjetili ugodan miris uštipaka.

Osim toga, uštipak je jelo koje donosi sreću, jer je okruglo. U mnogim kulturama se smatra da prvi dan godine treba konzumirati okruglu hranu.
Pa da vidimo i najmagičniji recept tjedna!

Koja je tajna sreće? Kliknite OVDJE

 

Sastojci:

  • 30 dkg krušnog brašna
  • 1 dl mlijeka
  • 1,5 dl vode ( voda treba biti mlaka)
  • Pola kvasca ( svježeg! Oko2,5 dkg)
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera u prahu
  • Češnjak ( po ukusu)
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • Sir ( po ukusu)

Za pečenje Vam je potrebno 2l ulja.

 

spokoj, mirnoca, Astrosavjetnik, savjetnici, najbolji u Hrvatskoj, Novatv

 

 

Priprema:
Mlijeko treba biti mlako; u njega stavite šećer u prahu, a zatim kvasac. Ostavite 10 minuta dok se kvasac ne podigne.
Za to vrijeme, u dublju zdjelu stavite brašno, posolite, a u sredini napravite udubljenje. Tu trebate uliti mlijeko i staviti kvasac. Polako dolijevajte vodu. Trebate paziti, tijesto mora biti mekano, ali ne previše.

Što Vam, prema horoskopu, donosi druga polovina 2018.? Kliknite OVDJE za detalje! 

Može biti od pomoći ako operete ruke i dotaknete vrh tijesta s mokrim rukama. Tijesto je dobro ako se ne zalijepi za mokre ruke. Uz to, bolje je ako je tijesto mekše. Kasnije se još može formirati s uljem na rukama.

ČAROBNA moć dana u tjednu! 

Nakon što ste zamijesili tijesto, treba ga ostaviti da se nadigne. U roku od sat vremena, masa se mora udvostručiti. Ali ne na hladnom mjestu.
Ostalo je još da ih ispečete. Posuda treba biti velika, ali još je važnije da bude duboka.

Trebate u nju uliti oko 10 cm ulja, i jako ga zagrijati. Od tijesta odvojite komade od 5 – 7 cm, uljanim rukama ih oblikujte i ispecite u vrelom ulju. Od ove količine tijesta ćete dobiti 7 komada. Njihova veličina ovisi o tavi, na koju veličinu ih možete razvući. Nakon što ste ih ispekli, konzumirajte ih po ukusu. Naš omiljeni uštipak je sa češnjakom. Naravno, s vrhnjem i sirom.

Koji je Vaš omiljeni uštipak?

Nikako nemate sreće? Obratite se savjetnici Zrinki na kodu 524 i savjetnici Nives na kodu 226, 064/ 600 – 076, fix: 6, 99kn/min, mob: 8, 41kn/min., koje će provjeriti je li Vaša sreća prokleta ili možda postoji neka druga negativna energija koja utječe na Vašu sreću!

Facebook