Od kojih bolesti se trebate čuvati prema vašem zodijačkom znaku i podznaku (prevlast)

OVAN

kos

Rijetko kada se razbole, a ako se to dogodi, više su skloni febrilnim upalnim bolestima. Brzo i jednostavno se regeneriraju. Imaju tendenciju da dožive nesreću više nego drugi zodijački znakovi. Vladajuća planeta Ovna je Mars. Mars simbolizira krv, mišiće. Na ove povezane probleme mogu biti osjetljivi, npr. anemija, sportske ozljede. Dijelovi tijela Ovna su glava i čeljust. Tipične bolesti su prehlada, migrene, bol u ušima, sinusne upale i konjuktivitis. Imaju prilično brz metabolizam, stoga nisu skloni gojenju. Međutim, ako ipak pokupe nekoliko kilograma, s malo više kretanja i dijetom od par dana, brzo skidaju višak.

BIK

bika

Imaju tvrd i dobar imunološki sustav, jednostavno nadilaze bolesti. Vladajuća planeta im je Venera koja simbolizira kožu i bubrege. Pored grla to su vrlo osjetljiva područja. Dio tijela: vrat, grlo, krajnici i štitnjača. Bolesti koje su tipične za bikove: – između ostalog je i problem vezan za štitnjaču, je li u pitanju hipertireoza ili nesto drugo. – faringitis ili upala krajnika, ukočen vrat. U poodmakloj dobi, zbog viška kilograma, može doći do učestalosti visokog krvnog tlaka, dijabetesa i problema sa zglobovima. Metabolizam im je dosta spor pa su skloni debljanju, ali ako se puno kreću, jedu zdravu hranu, mogu držati kontrolu nad ovim problemom. Teško im pada puno kretanja, više vole ljenčariti. Prilično su opušteni tipovi.

BLIZANCI

ikrek

Važni su im i potrebni međuljudski odnosi i stalna zauzetost, kako ne bih paničarili i dopustili da s njima zavlada depresija. Vladajuća planeta je Merkur i djeluje na živčani i dišni sustav, ramena, ruke. Dijelovi tijela koji pripadaju blizancima su: ramena, noge, prsa i pluća. Specifične bolesti: između ostalog su stresno izazvane bolesti, bol u ramenima, upala pluća, astma, alergije, nervoze, panični poremećaji, manične depresije, problemi s krvnim tlakom, poremećaji u spavanju. Metabolizam je relativno brz i povezan je s brzim tempom života, tako da nemate puno šanse za debljanje. Pošto se hrane na brzinu i nepromisljeno, lako može doći do želučanih problema. Vrlo je važno da ne puše, redovito se hrane, nauče se opustiti, meditirati i isključiti se iz brzog tempa. Na taj način mogu izbjeći puno problema.

RAK

rak

Vrlo emotivan tip, često previše osjetljiv. To može biti izvor mnogih bolesti. Vladajuća planeta je Mjesec koji je simbol za grudi, trbuh, sluznicu i protok tekućine. Dijelovi tijela: probavni sustav ( želudac, tanko crijevo, jetra), te mliječne žlijezde i prsa. Specifične bolesti: žgaravica, refluks, želučani – ili duodealni čir – pancreatitis, alergija na hranu, menstrualni grčevi, problemi vezani za grudi, ciste, karcinom dojke. Metabolizam je vrlo spor pa su skloni debljanju. Povremeno im je dobar za detox, detoksikacija, puni odmor probavnoga sistema. Vrlo je važno redovito se kretati. Alkohol koristiti u ograničenoj mjeri, ali ostale tekućine koje pomažu u probavi puno konzumirati. Mogu biti skloni i zatvoru jer im teško ide remisija. Duhovni razlog zatvora potražiti u problemu povezanom s remisijom.

LAV

oroszlan

Vatren, temperamentan, posjeduje ogromnu (životnu) energiju koja im pomaže u prevladavanju bolesti. Imaju tendenciju za pretjerivanjem, a to može izazvati probleme. Vladajuća planeta je Sunce koja općenito simbolizira vitalnost, energiju, srce i cirkulaciju. Dijelovi tijela su : srce, leđa, kralježnica. Na tim područjima može biti problema jer su to osetljive točke. Tipične bolesti: infarkt miokarde, moždani udar, visoki krvni tlak, edem, bolovi u leđima, problemi s kralježnicom, opći problemi sa cirkulacijom, pogotovo ako sve primate k srcu. Metabolizam radi dobro, ali su skloni neumjerenosti i ljenčarenju pa se zato u starijoj dobi mogu udebljati. Vrlo je važno držati se umjerenosti, ne uzimati ničega previše. Vježbati redovito i tako se riješiti viška energije.

DJEVICA

szuz

Sramotno obraćaju pozornost na funkcioniranje organizma. Ako primijete bilo kakvu nepravilnost, odmah sumnjaju na bolest. Imaju tendenciju hipohondara. Vladajuća  planeta je Merkur, kao i Blizancima. I oni su također skloni psihickim preopterećivanjima, dok fizički mnogo manje. Za razliku od zračnih Blizanaca, oni fizički nisu tako aktivni. Dijelovi tijela su: trbuh gornji i srednji dio od probavnih organa, slezena, jetra, žućni mjehur, tanko crijevo. Tipične bolesti su : probavni problemi na psihičkoj bazi, zatvor, proljev, želudac, žućni kamenci, upala zućnog mjehura, slab imunološki sustav, alergije, nesanice, hipohondrija. Metabolizam je dosta spor pa bi zato trebali obaviti detox barem jednom godišnje.Trebaju unositi mnogo tekućine i vlakana, što pomaže probavi. Važna je potrošnja voća i sirovog povrća. Joga i tehnike meditacije mogu biti vrlo korisne.

Stoja, Stoja520, savjetnik, Astrosavjetnik,emisija, Novatv

VAGA

merleg1

Imunološki sustav im nije baš jak i lako mogu uhvatiti bolest, ali brzo i jednostavno ozdraviti. Vladajuća planeta je Venera bas kao i Bikovima. Osjetljivi organi i dijelovi tijela nisu kao i kod Bikova. Dijelovi tijela su: bubrezi, nadbubrežne žlijezde, poremećaj lumbalne kralježnice. Tipične bolesti: svi problem povezani sa bubrezima poput bubrežnog kamenca i infekcije urinarnog trakta. Skloni su križobolji, pogotovo ako nose previše tereta. Mogu imati kemijske alergije i alergije na hranu, probleme sa kosom i kožom kao što su akne, ekcemi, rak kože, gubitak kose. Također su skloni i poremećaju u ishrani (bulimija, anoreksija). Metabolizam je dosta brz, ali trebaju obratiti pozornost na ono što jedu jer mogu biti alergični na više stvari. Od neke  hrane također se mogu pojaviti kožni problem, akne. Moraju obratiti pozornost na količinu unosa tekućine, da bi svaki dan temeljito ispirali bubrege.

ŠKORPION

scorpio2

Imaju vrlo dobru regenerativnu sposobnost. Kako se odjednom razbole, tako odjednom i ozdrave. Vladajuća planete su Mars i Pluton, simboliziraju endokrilne žlijezde. Dijelovi tijela su: mokraćni mjehur, genitalije, rektum i debelo crijevo. Uobičajeno je da se problemi mogu pojaviti vezano sa ovim poremećajima. Tipične bolesti: crijevni problemi, zatvor, colitis, Crohnova bolest, hemoroidi, upale jajnika, prostate, mjehura, poremećaji u hormonskom sustavu. Metabolizam nije baš dobar, ali s puno kretanja, unosa tekučine i zdravom prehranom, mogu potaknuti spor rad crijeva. Uzimanje laksativa može štetiti jer crijevne flore Škorpiona su osjetljivije od drugih zodijaka. U njima se akumulira puno stresa, vrlo su duhovni, zatvoreni tipovi, a to može biti izvor mnogih bolesti.

STRIJELAC

nyilas

Kao vatreni znak, puni su energije. Imunološki sustav dobro radi, otporni su, i ako se razbole, brzo i ozdrave. Vladajuća planeta je Jupiter koji simbolizira jetru. Osim jetre, osjetljivi su na dio oko kukova. Dijelovi tijela: butine i kukovi. Tipične bolesti: sportske ozljede, mišići, artritis, išias, problemi s kukovima(u starijoj dobi može doći do zamjene kuka). Problemi sa jetrom, hepatitis. Metabolizam je brži od prosjeka. Međutim, moraju imati na umu da alkohol umjereno konzumiraju, ako je moguće što manje i rijetko jer su skloni problemima s jetrom. Vole se baviti sportom. Vrlo su aktivni i energični. Sport je dobar, ali se moraju paziti mogućih ozljeda.

JARAC

bak

 Tvrdi i otporni tipovi koji puno pažnje posvećuju zdravlju pa su rijetko i bolesni. Vladajuća planeta je Saturn, što simbolizira kosti. Dijelovi tijela su: koljena, kosti, koža, zubi. Problem sa ovim dijelovima tijela su česti. Tipične bolesti između ostalog su: reuma, osteoporoza, neuralgije, isčašenje zglobova u koljenima, najčešće problemi sa zglobovima, gingivitis, psoriaze, ekcemi. Metabolizam je dosta spor. Trebaju obratiti pozornost na prehranu i tako neće uzrokovati probleme. Važno je da se redovito kreću. Tako lako mogu spriječiti koštano-mišićne probleme. Masaža im je dobra fizicki, ali ima i psihički dobar učinak .

VODENJAK

vizonto12

Trude se živjeti zdravim životom i obično su rijetko bolesni. Vladajuće planete su Saturn i Uran, koji simboliziraju živčani sustav. Istina, Saturn je njihov gospodar, ali su mnogo manje skloni artritisu, mišićno-kostnim problemima kao Jarac jer su Vodenjaci fleksibilniji. Dijelovi tijela su: vene odnosno proširene vene, cijeli krvožilni sustav, gležnjevi, potkoljenice. Tipične bolesti su: hipertenzija, vaskularne upale, tromboza, upale vena, napadi panike, nesanice, skloni su živčanim napadima. Metabolizam je brz. Ponekad je vrlo stresan, na što trebaju obratiti pozornost. Jednostavna prehrana i dosta odmora je vrlo važno. Ako uspiju to provesti, gotovo da nikada neće biti bolesni. Pušenje, alkohol, stimulansi, lijekovi, posebno su zlo njih. Često mnogo gore mogu reagirati nego ostalo zodijaci.

RIBE

halak

Vrlo osjetljivi, skloni pesimizmu, negativnom razmišljanju što nije dobro za zdravlje. Također su skloni hipohondriji kao i Rakovi. Vladajuće planete su im je Jupiter i Neptun, koji je simbol limfnog sustava. Dijelovi tijela su: stopala, prsti, limfni čvorovi, cijeli limfni sustav i limfna cirkulacija. Tipične bolesti: ravna stopala, uganuća gležnjeva, prolaps gležnjeva, fraktura gležnjeva, otečene noge, edemi, poremećaji prehrane, bolesti limfnog sustava, ovisnost o alkoholu ili lijekovima, česte prehlade, gripe. Metabolizam nije baš dobar koji može pogoršati nepravilan način života, nepravilna prehrana, ovisnost. Može im se pomoći ako uspostave pravilan tempo, meditiraju, bave se jogom, obraćaju pažnju na prehranu, izbjegavaju kavu i pokušavaju misliti pozitivno.

 

Osjećate da Vam je energija u padu? Nemate snage, volje, često ste loše raspoloženi? Nazovite naše savjetnike na broj: 064 600 076, fix: 6,99 kn/min mob: 8,41 kn/min za podizanje osobne energije!