Ovo možemo očekivati u prosincu prema ezoteričnom kalendaru!

Ezoterični kalendar za mjesec prosinac otkriva informacije o važnim danima ovog mjeseca; blagdanima, položaju mjeseca, kao i o tradicijama koje su prisutne u astrologiji.

Došašće ili advent:

Advent je vrijeme pripreme za blagdan Božića. Došašće počinje četiri nedjelje prije Božića. Slavljenje došašća počelo je u 5. stoljeću te je ispunjeno mnogim simbolima i tradicijom; izrađuje se i stavlja na stol adventski vijenac s četiri svijeće.  Za kršćane, božićna proslava počinje prve nedjelje adventa i traje sve do 24. prosinca na Badnjak.

 

Klikom OVDJE doznajte što trebate činiti kako bi novac stigao u Vaš dom! 

  1. prosinca meteorološki je početak zime.
  2. prosinca je dan svete Barbare:

Vjerovanja i običaji tog dana djelomično su slični običajima koji se provode na dan svete Lucije, ali se u Hrvatskoj samo djelomice poznaju. Ovaj dan se posvećuje djevicama i mučenicama. Sveta Barbara je zaštitnica rudara i dobre smrti, vatrogasaca i neudanih djevojaka.

Ezoterični kalendar:

  1. prosinac je dan sv. Nikole:

Uz dan biskupa sv. Nikole vežu se brojne legende, kao i narodno vjerovanje da je činio čudesa, ali danas je najpoznatiji kao bradati lik koji djecu obraduje svojim darovima. U sjevernoj Hrvatskoj (na obali darove nosi sv. Luce) darivanje je postalo običaj krajem 19. stoljeća. Prema hrvatskoj tradiciji, svetac u naše domove stiže noću uoči 6. prosinca i puni čizmice. I vodi Krampusa sa sobom.

Doznajte iz našeg članka iz Vašeg horoskopskog znaka koliko možete biti bogati! 

 

Astro Savjetnik Gordana

Ezoterični kalendar:

  1. prosinca je dan svete Lucije:

Prema predaji tog dana postoje mnoga vjerovanja, a prema kršćanskoj legendi sveta Lucija je bila mučenica, no Crkva je ne priznaje kao istinsku povijesnu osobu. Tradicije na taj dan vjerojatno potječu još iz vremena prije uvođenja gregorijanskog kalendara kad je tada bio najkrajći dan u godini ili najduža noć. Na području Hrvatske ovaj dan još nazivaju i ’Dan zala’, a u nekim krajevima najpoznatija tradicija je pravljenje Lucijine stolice ili klupice.

Božić:

Božić je tradicionalni kršćanski blagdan koji se slavi svake godine povodom rođenja Isusa Krista. Ova dvodnevna proslava (25.-26.) diljem je svijeta dan ljubavi i mira, pa i za ljude koji nisu kršćanske vjere. Smatra se jednim od najvažnijih obiteljskih događaja godine. Kod Hrvata se održava miran obiteljski skup i to obično 24. prosinca na svetu večer ili Badnjak.

 

  1. prosinca doček Nove godine (Stara godina):

Doček Nove Godine:

  1. prosinca posljednji je dan u godini. Naziva se Stara godina i Silvestrovo – po spomendanu pape iz 4. stoljeća. Stara se godina obilježava početkom Nove diljem svijeta. Ponajviše praznovjerja i vjerovanja vezano je uz Staru godinu.

Mjesečeve mijene svakako utječu na prosinac! Mladi mjesec ili mlađak vidjet će se na nebu 18. prosinca u 9:30. Pun Mjesec ili uštap počinje 3. prosinca u 16:46. Trebate iskoristiti ove položaje Mjeseca.  Odradite neku magiju za privlačenje novca, jer je u ove dane najučinkovitija, stoga nazovite savjetnicu Vlatku na kod 466, 064/ 600-076, fix:6, 99kn/min, mob:8, 41kn/min.!

Stigao je mjesec Božića. Ovo je vrijeme darivanja I potreban Vam je novac! Nazovite savjetnicu Evitu na 604, 064/ 600-076, fix:6, 99kn/min, mob:8, 41kn/min., i zamolite da Vam odradi magiju novca!

lajk, astrosavjetnik, inozemstvo, Novatv, Asto centar, savjet, advisor, facebook, facebook stranica