Uz malo koncentracije nećete pogriješiti: KOLIKI JE REZULTAT?

Uz malo koncentracije nećete pogriješiti. Danas su nam na internetu dostupne mnoge aplikacije za računanje, ali svatko od nas bi trebao imati toliko znanje o matematici kako bismo izračunali nešto najosnovnije bez ikakvih pomagala. Potaknite sjećanje na školu, uključite moždane vijuge i uz malo opreza riješite ovu jednadžbu.

Kao svi drugi matematički zadaci, ovaj zadatak zahtijeva koncentraciju i poznavanje matematičkih pravila pri rješavanju. Bez obzira na težinu zadatka, uvijek je potreban oprez i trud. Zato odvojite malo svog dragocjenog vremena i usredotočite se na rješavanje. Ako u tome ne uspijete, ne brinite, mi ćemo Vam ispod otkriti na koji način se rješava ovaj zadatak.

Uz malo koncentracije nećete pogriješiti:

Ako niste uspjeli riješiti ovaj zadatak, evo na koji način se on rješava:

Prvo se množi, potom zbraja:

Pravo rješenje je 8: (2×2 = 4 + 2 + 2), krivo (4 x 4 = 16), krivo (4 x 2= 8 + 2 = 10).

Možda je naizgled rješenje jednostavno, ali kod ovog zadatka također trebate povesti računa o redoslijedu matematičkih operacija. Da li prvo treba zbrajati ili množiti? Upravo to je potrebno znati kako bi se riješio ovaj zadatak. Takva je matematika, pravila su jednostavna i uz malo koncentracije nećete pogriješiti.

Imate važno pitanje za ljubav, a niste u mogućnosti razgovarati sada? Pošaljite SMS poruku! Pošaljite ključnu riječ LJUBAV, Vaše ime, datum i godinu rođenja na 647 444 (6,20 kn/sms), kako biste dobili pomoć od najboljeg stručnjaka!

 

Zaista trebate biti oprezni kod rješavanja ovog zadatka. Jer Vam se lako može dogoditi greška koja bi mogla odvesti do pogrešnog rješenja. Vjerojatno će mnogima od Vas ovaj zadatak izgledati jednostavno, a upravo to je razlog zbog kojeg će mnogi od vas napravit grešku pri njegovom rješavanju.

 

pitajte:_sanjaricu

 

Matematika u svakodnevnom životu:

 

Ako obratite pozornost, shvatit ćete da matematika igra ulogu u svakodnevnom životu. Pojavljuje se na nevjerojatnim mjestima i na mjestima gdje to najmanje očekujemo. Bez osnovnog znanja se nećete snaći ni u dućanu, butiku, a matematika Vam je također potrebna i pri kuhanju. Istina je da se naše majke i bake u kuhinji snalaze i bez matematike, ali svaki pojedinačni recept zahtijeva točno određenu količinu sastojaka. Pomoću matematike organiziramo sve bez greška, pa i putovanje na duže relacije. Pomoću matematike smo naučili i štedjeti novac. Isto pravilo vrijedi i za kupnju doma. Istina je da će majstori odraditi veliki dio posla, ali matematika Vam i u tome pomaže da uštedite novac, a pritom dobijete dom iz snova.

 

Pročitajte još:

 

12 anđela s Atlantide – Koji je Vaš?

Zašto je Nikola Tesla bio opsjednut egipatskim piramidama?

Facebook