Retrogradni Merkur prema horoskopskim znakovima!

Retrogradni Merkur.  Merkur je planet koji vlada komunikacijom, putovanjima i tehnologijom. Kada krene retrogradno, upravo ta područja života postaju nepredvidljiva. Upravo su zato moguće poteškoće komunikaciji, bilo govornoj ili pisanoj. A može doći i do nesporazuma ako je pred Vama potpisivanje nekog važnog ugovora ili bilo kakvih drugih dokumenata.

No postoje i pozitivne strane planeta koji je u retrogradnom kretanju. Astrološki, dobivamo bolji uvid u područja kojima on vlada. U ovom slučaju, to je područje komunikacije. Samim time pruža nam se prilika da ispravimo počinjene pogreške u komunikaciji, neovisno radi li se o poslovnim ili privatnim stvarima. Pogledajmo detaljnije što posljednji retrogradni Merkur donosi svim znakovima Zodijaka.

 

Retrogradni Merkur – OVAN 

 

Retrogradni Merkur osobama u znaku Ovna donosi poteškoće na ljubavnom području. Odnos s partnerom može doći u teže razdoblje kada će uslijediti mnoge svađe i rasprave. To se odnosi i na osobe koje su u novijoj vezi ili se tek upoznaju sa svojim partnerom. Kod mnogih će retrogradni Merkur dovesti i do prekida odnosa na neko vrijeme.

Više o horoskopskom znaku Ovan doznajte OVDJE!

 

 

Retrogradni Merkur – BIK

 

Ništa jednostavnije neće biti ni Bikovima. Kad Merkur uđe u znak Vage, moguće su poteškoće u komunikaciji. Ne samo u ljubavnom odnosu, nego i odnosi s prijateljima i nadređenima mogu biti ugroženi. Tako da budite oprezni, posebice na području posla. S astrološkog gledišta, ovo nije pravo vrijeme za nove ljubavne priče, jer postoji mogućnost da neće dugo potrajati. Strpljenje je ključ!

Više o horoskopskom znaku Bik doznajte OVDJE!

 

Retrogradni Merkur – BLIZANCI

 

Fokus osoba rođenih u znaku Blizanca bit će na karijeri. Stoga je veoma važno redovito provjeravati zakazane poslovne sastanke i voditi važne bilješke. Osim što ćete tako poboljšati svoju efikasnost, izbjeći ćete i mnoge probleme. Uz to, izbjegavajte sve konfliktne situacije, a posebno se klonite tračeva na radnom mjestu. Zadržite svoj fokus kao i do sada i sve će biti u redu.

Više o horoskopskom znaku Blizanci doznajte OVDJE!

 

Retrogradni Merkur – RAK

 

Osobama u znaku Raka retrogradni Merkur donosi nešto blaže posljedice. Srećom, uspjet ćete izbjeći većinu konfliktnih situacija i uspjeti ostati usredotočeni samo na sebe. Na području ljubavi također neće biti negativnih promjena, barem će Vaš odnos ostati stabilan. Međutim, teško ćete dopuštati drugima da Vam se približe. Upravo zato tijekom ovog razdoblja posebno trebate raditi na svom samopouzdanju, zahvaljujući čemu će komunikacija biti lakša nego ikad prije.

Više o horoskopskom znaku Rak doznajte OVDJE!

 

 

Retrogradni Merkur – LAV

 

Tijekom retrogradnog Merkura, komunikacija s drugima će Lavovima ići sve teže. Posebno se očekuje mnogo napetosti u krugu obitelji i partnerskom odnosu. Preispitivat ćete svoje osjećaje, a u tome Vam neće pomoći ni Vaša tvrdoglavost. Sada trebate biti nježni prema sebi i drugima koliko god je to moguće. A posebno pažnju trebate posvetiti izbjegavanju drama.

Više o horoskopskom znaku Lav doznajte OVDJE!

 

 

 

Retrogradni Merkur – DJEVICA

 

Retrogradni Merkur kod Vas može dovesti do mnogih pogrešaka u svakodnevnom životu. Obratite veliku pažnju na način komunikacije i odnos prema drugima. Razmislite više puta prije nego što nešto kažete, a posebno redovito provjeravajte poslovnu poštu i pripazite da na vrijeme odgovorite na važne mailove. Sada se držite podalje i od rasprava na društvenim mrežama, jer neki komentari mogu imati neugodne posljedice.

Više o horoskopskom znaku Djevica doznajte OVDJE!

 

Retrogradni Merkur – VAGA

 

Kako je prošla vladavina Vaga, nikad dosta opreza za ovaj horoskopski znak. S astrološkog gledišta, to se posebno odnosi na područje financija. Tijekom ovog razdoblja trebate biti vrlo pažljivi, imati poseban uvid u svoje transakcije i ne generirati nove troškove. Dakle, izbjegavajte zaduženja u obliku kredita. Budite strpljivi i pričekajte bolje razdoblje.

Više o horoskopskom znaku Vaga doznajte OVDJE!

 

Retrogradni Merkur – ŠKORPION

 

Osobama u znaku Škorpiona slijedi veoma intenzivno razdoblje, najviše zbog toga jer je retrogradni Merkur krenuo upravo u Vašem znaku. Predstoje Vam veliki problemi u komunikaciji. Vaše riječi drugi mogu vrlo lako mogu pogrešno shvatiti, što može dovesti do toga da Vas drugi jednostavno izbjegavaju. Stabilnije razdoblje po tom pitanju možete očekivati nakon 23. listopada. Neovisno o tome, budite pažljivi; pažljivo birajte riječi i budite spremni smireno saslušati i druge.

Više o horoskopskom znaku Škorpion doznajte OVDJE!

 

 

 

Sanjarica

 

Retrogradni Merkur – STRIJELAC 

 

Retrogradni Merkur u živote Strijelaca donosi povratak starih ljubavi, prijatelje i sve one nedovršene poslove. Osjećat ćete veliki pritisak, ali dajte sve od sebe da ostanete smireni. Saslušajte što druga strana ima reći. Međutim, sada se ne preporučuje ponovni ulazak u vezu s bivšim ljubavima, ali ovo razdoblje može pružiti odgovore na mnoga Vaša pitanja. Posebno ako ste razmišljali u čemu ste pogriješili i što je dovelo do prekida tog odnosa.

Više o horoskopskom znaku Strijelac  doznajte OVDJE!

 

Retrogradni Merkur – JARAC

 

Osobe u znaku Jarca tijekom retrogradnog Merkura očekuju problemi u krugu prijatelja. Sada biste mogli otkriti tko su osobe koje zaista zaslužuju mjesto u Vašem životu, a koje jednostavno trebate udaljiti. Nakon što to osvijestite, neće Vam biti ugodna pomisao o tome što ste sve radili za te osobe jer ste mislili da su vrijedne toga. Ali ne brinite, ovo je vrijeme za nove početke, kada ćete s lakoćom graditi nove odnose.

Više o horoskopskom znaku Jarac  doznajte OVDJE!

 

Retrogradni Merkur – VODENJAK

 

Imali ste velika očekivanja od ove godine, posebno u karijeri. Većinu svojih ciljeva niste uspjeli ostvariti, a čini se i da tijekom retrogradnog Merkura Vaši planovi i ideje trebaju pričekati povoljnije razdoblje. Predstojeći tjednu nisu obećavajući, barem kada su u pitanju Vaši planovi za karijeru. Sada nije najbolja ideja tražiti promaknuće na poslu ili povećanje plaće. Preporučuje se da budete strpljivi i pričekate bolje razdoblje, ili barem kraj razdoblja retrogradnog Merkura.

Više o horoskopskom znaku Vodenjak doznajte OVDJE!

 

Retrogradni Merkur – RIBE 

 

Osobe u znaku Ribe najlakše će se nositi s problemima u komunikaciji tijekom retrogradnog Merkura. To ne znači da će problemi izostati, ali Ribe će se na elegantan način izboriti s njima. Međutim, istaknuto je područje obrazovanja, gdje može doći do većih problema. Stoga, ako studirate ili pohađate neki tečaj i sl., nemojte čekati zadnji trenutak kako biste predali rad ili seminar. Upravo zato što Merkur vlada tehnologijom, mogli biste imati problem s internetom.

Više o horoskopskom znaku Ribe doznajte OVDJE!

 

Pročitajte još:

Horoskopski parovi kojima ljubav nije zapisana u zvijezdama!

Zbog čega se svađamo u braku i vezi